Οι δραστηριότητές μας


Μελέτες- Άδειες


Ο Όμιλος Ατάλλα με τους εξειδικευμένους μηχανικούς της αναλαμβάνει και τις μελέτες (αρχιτεκτονικές, μηχανολογικές, στατικές, τοπογραφικές) καθώς και την έκδοση οικοδομικών αδειών παρέχοντας σας τη δυνατότητα να υλοποιήσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας για κάθε τεχνικό έργο που επιθυμείτε να κατασκευάσουμε. Οι μελέτες εκπονούνται είτε για λογαριασμό τρίτων είτε για λογαριασμό της εταιρείας όταν κάτι τέτοιο προκύπτει.

Eνδεικτικά μπορούμε να παράσχουμε τις ακόλουθες υπηρεσίες:
 • Μελέτες Πολεοδομίας για έκδοση Οικοδομικών Αδειών
 • Αρχιτεκτονικές Μελέτες και προτάσεις
 • Μελέτες Στατικών και λοιπές μελέτες Πολιτικού Μηχανικού
 • Μελέτες Ηλεκτρολογικών και Μηχανολογικών υποδομών για Επιχειρήσεις
 • Διαχείριση Φακέλου για Άδειες Λειτουργίας Επιχειρήσεων

Εργολαβίες


Ο Όμιλος Ατάλλα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο τομέα των κατασκευών. Η ευέλικτη και σύγχρονη οργάνωσή της, η εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών της, η αυστηρή επίβλεψη και ο διαρκής ποιοτικός έλεγχος σε όλες τις φάσεις της κατασκευές έχουν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ανταποκρίνεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε έργου που εκτελεί.

Αναλαμβάνει εργολαβικά έργα με έναν από τους πιο κάτω τρόπους:

 • Κατασκευή έργου με γενική εργολαβία: Kατασκευάζουμε οποιοδήποτε έργο με εφαρμογή εγκεκριμένων μελετών και παράδοση του "με το κλειδί στο χέρι".
 • Διαχείριση Έργου (Project Management): Αναλαμβάνουμε την συνεχή επίβλεψη, την οργάνωση του έργου, την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την βελτίωση του αποτελέσματος με τεχνικές συμβουλές και προτάσεις.
 • Έργο κατά παραγγελία: Αναλαμβάνουμε να κατασκευάσουμε το σπίτι των ονείρων σας σε επιλεγμένα οικόπεδα και σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Η διαδικασία είναι η εξής:

 • Γίνεται μια πρώτη επικοινωνία μέσω τηλεφώνου η μέσο email από την ιστοσελίδα . Μας αναφέρετε τις δικές σας προτάσεις σχετικά με το πώς φαντάζεστε το σπίτι σας. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά το εμβαδόν, τους χώρους, τις βεράντες, στέγες και τη μορφολογία του περιβάλλοντος χώρου.
 • Με βάση αυτές τις προϋποθέσεις δημιουργούμε μία αρχιτεκτονική πρόταση την οποία και σας προτείνουμε.
 • Αν η πρόταση γίνει αποδεκτή ακολουθεί η έκδοση της άδειας οικοδομής στην αρμόδια πολεοδομία. Το κόστος της άδειας (μελέτη και φορολογικά) υπολογίζεται πριν από την έκδοση της.
 • Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, σας προτείνουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή.
 • Ακολουθεί ένας αναλυτικός προϋπολογισμός των υλικών και μια τεχνική έκθεση με όλες τις λεπτομέρειες.
 • Η πληρωμή των φάσεων κατασκευής γίνεται σταδιακά και με την πρόοδο των εργασιών. (προκαταβολή 30 % για κλείσιμο των τιμών).
 • Και τότε αρχίζει η κατασκευή. Ο χρόνος κατασκευής μέχρι την παράδοση του σπιτιού μπορεί να είναι από 6 έως 12 εργάσιμους μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Αντιπαροχές


Η αντιπαροχή ως είδος συναλλαγής

Η αντιπαροχή είναι ένας ιδιαίτερα συμφέρων τρόπος για τον οικοπεδούχο να αποκτήσει ακίνητα, χωρίς να επωμιστεί τις ευθύνες και τα κόστη ανέγερσής τους. Το ποσοστό τετραγωνικών μέτρων που αντιστοιχεί στον οικοπεδούχο καθορίζεται με βάση την πραγματική αξία του οικοπέδου και τους όρους δόμησης. Αυτό επιτρέπει στον οικοπεδούχο να κερδίσει έως και στο διπλάσιο την πραγματική εμπορική αξία του οικοπέδου του.

Γιατί Greek Coast

Ο σημαντικότερος παράγοντας μιας επιτυχημένης διαδικασίας αντιπαροχής είναι η αξιοπιστία της εταιρίας που θα αναλάβει την αποπεράτωση του έργου. Στην Greek Coast δεσμευόμαστε τόσο για την ολοκλήρωση του συμφωνηθέντος έργου αλλά και για την υψηλή ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν . Η καλή συνεργασία μεταξύ οικοπεδούχου και κατασκευαστή , είναι απαραίτητη για την αποπεράτωση της οικοδομής και στην περίπτωση της Greek Coast αυτονόητη.

Μιλήστε μας

Σε περίπτωση που είστε οικοπεδούχος επικοινωνήστε μαζί μας. Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό μας θα σας ενημερώσει έγκαιρα, εμπεριστατωμένα και με συνέπεια για τις δυνατότητες ανέγερσης του οικοπέδου σας.

Ανακαινίσεις - Διακοσμήσεις


Η σημασία της ανακαίνισης

Πέρα από το αισθητικό και λειτουργικό κομμάτι, η ανακαίνιση απότελει και μια καθαρά επενδυτική δραστηριότητα. Μια ανακαίνιση του επαγγελματικού ή προσωπικού σας χώρου τον καθιστά θελκτικότερο, άμεσα εμπορεύσιμο και αυξάνει κατά πολύ την αξία του.

Γιατί στην Greek Coast

Το εξειδικευμένο τεχνικό τμήμα του γραφείου μας σε συνεργασία με τον Όμιλο Ατάλλα, δραστηριοποιείται στον χώρο της ολοκληρωμένης ανακαίνισης ή ανακατασκευής ακινήτων κάθε είδους. Εκμεταλλευόμενοι πλήρως το εκτενές και πολυπρόσωπο δίκτυο συνεργατών μας, σας παρέχουμε συνδυαστικά και άκρως οικονομικά πακέτα αγοράς. Τα πακέτα αυτά εξασφαλίζουν τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που καθιστούν το ακίνητό σας ελκυστικότερο σε υποψήφιους αγοραστές ή ενοικιαστές όπως η εγκατάσταση φυσικού αερίου, η αλλαγή κουζίνας και η ανακαίνιση μπάνιου.

Οι υπηρεσίες μας

Αναλαμβάνουμε την πλήρη ανακαίνιση κατοικιών & επαγγελματικών χώρων με απόλυτη συνέπεια. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παρουσιάσουμε διαφορετικές προτάσεις ώστε να επιλέξετε με εκείνη που σας ταιριάζει οικονομικά, εργονομικά, ποιοτικά & κατασκευαστικά. Οι προτάσεις μας πλαισιώνονται από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών καθώς και ακριβή προϋπολογισμό του έργου. Σε περίπτωση ανάληψης του έργου, ένας έμπειρος διπλωματούχος μηχανικός θα συντονίζει τις εργασίες και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας έως και την αποπεράτωσή του.

Ενεργειακά πιστοποιητικά


Το μεσιτικό γραφείο Greek Coast Real Estate, οι έμπειροι συνεργάτες μας και οι συνεργαζόμενοι πιστοποιημένοι ενεργειακοί επιθεωρητές, μπορούν να εκδώσουν για εσάς το απαραίτητο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης με υπευθυνότητα και ασφάλεια. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας διενεργεί αυτοψία στον χώρο σας, συλλέγει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και σας προτείνει τρόπους για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας ή του ακινήτου σας. 

Τι είναι το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης;

Το Π.Ε.Α απεικονίζει την ενεργειακή κατάταξη ενός κτιρίου και εκδίδεται για για όλα τα ακίνητα (κατοικίες – μονοκατοικίες – πολυκατοικίες – διαμερίσματα – καταστήματα – γραφεία κλπ)  (αποπερατωμένα ή υπό κατασκευή)

Στο Π.Ε.Α αναφέρονται γενικά στοιχεία του κτιρίου, η υπολογιζόμενη ετήσια συνολική κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου αναφοράς και του εξεταζόμενου κτιρίου, η ετήσια κατανάλωση ενέργειας ανά πηγή ενέργειας και τελική χρήση, η πραγματική ετήσια συνολική τελική κατανάλωση ενέργειας, οι υπολογιζόμενες και πραγματικές ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα καθώς και τρόποι και προτάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Το Π.Ε.Α. έχει ισχύ 10 ετών από την έκδοσή του εκτός από περιπτώσεις ριζικής ανακαίνισης κατά την οποία πρέπει να εκδοθεί νέο. 

Το κόστος έκδοσης του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης διαμορφώνεται ανάλογα με το εμβαδό του ακινήτου και βαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Είναι απαραίτητο το Π.Ε.Α;

Κάθε πράξη αγοραπωλησίας ακινήτου πρέπει να συνοδεύεται από επίσημο αντίγραφο του ΠΕΑ. Το ίδιο και σε κάθε μίσθωση ακινήτου. Αυτό καθιστά το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης υποχρεωτικό για κάθε αγοραπωλησία ή ενοικίαση ακινήτου. 

Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την έκδοση του Π.Ε.Α.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης είναι τα παρακάτω:

 • Οικοδομική Άδεια (για κτίρια μετά το 1980)
 • Κατόψεις
 • Τοπογραφικό Σχέδιο
 • Αριθμός Κτηματολογίου
 • Τίτλος Ιδιοκτησίας (Συμβόλαιο ή Σύσταση οριζόντιας Ιδιοκτησίας)
 • Φύλλο συντήρησης κλιματισμού και κεντρικής θέρμανσης
 • Μελέτες Θέρμανσης
 • Μελέτη θερμομόνωσης (για οικοδομικές άδειες από 01.01.1980 έως 30.09.2010)
 • Πίνακας Κατανομής Δαπανών Κεντρικής Θέρμανσης